uitgebreid zoeken

 vrijdag, 18 oktober 2019

TAALB(L)AD
e-zine
woordleer
zinsbouw
woordspel
links
luisteren
Start Beeldverhaal

minitest
flyers & affiches

vzw de Rand
Taaluniecentrum NVT

TAALBLAD.BE op Facebook

 
RSS feed
 Taalblad Google Gadgets
 Creative Commons-Licentie

Enquête Taalblad.be als lesmateriaal: de resultaten


De vraag: hoe wordt taalblad.be gebruikt in de klas?


Hoe gebruiken leerkrachten Nederlands voor anderstaligen taalblad.be in de klas? Dat wilden wij graag weten, en daarom vroegen we eind 2008 via e-mail aan alle leerkrachten uit ons adressenbestand om een korte vragenlijst in te vullen. Via een een aantal meerkeuzevragen vroegen we welke delen jullie gebruiken, op welke manier en hoe vaak. We wilden ook weten wat jullie vonden van een aantal ideeën om taalblad.be te verbeteren en uit te breiden.

Via open velden nodigden we jullie daarnaast uit om vrij commentaar en suggesties te formuleren. Ter info: Taalblad.be heeft als missie anderstaligen aansporen thuis hun Nederlands te oefenen. De teksten kunnen uiteraard ook goed dienen als lesmateriaal in de klas.

Als je de enquête invulde, maakte je automatisch kans op de schitterende dvd-box van Hugo Claus, ons geschonken door de krant ‘De Morgen’. Lees dus de resultaten tot op het einde, want daar staan de winnaars vermeld.

Veel Respons, dus relevante resultaten en frisse ideeën


Meer dan een kwart van de leraars die onze uitnodiging kregen om deel te nemen aan de enquête, vulde de vragenlijst ook in. Ligt die hoge respons aan de prijs die je kon winnen of aan het natuurlijke engagement van taalleraars? Wij vermoeden een combinatie van de twee.

In elk geval, dankzij de hoge respons zijn onze resultaten relevant voor elk onderdeel van de enquête. Jullie beperkten je trouwens niet tot het netjes invullen van de meerkeuzevragen, jullie hebben ook de open velden gretig ingevuld. Dat leverde waardevolle commentaren en frisse ideeën op. Een aantal daarvan zijn al uitgewerkt, denk aan Radio Taalblad.

En taalblad.be wordt nog steeds verder ontwikkeld. Het moet een echt begrip worden in de wereld van NT2. Tips, ideeën, suggesties...zijn nog steeds zeer welkom. Je kan ze ons bezorgen via de contactpagina

Hoe vaak gebruik je taalblad.be in de les?


Ik gebruik het materiaal van taalblad.be:
heel vaak 6
vaak 6
geregeld 6
sporadisch6
124 van de 519 leraars die onze uitnodiging kregen om deel te nemen aan de enquête, vulden de vragenlijst ook in. Dat betekent een respons van bijna een op vier. Ligt die hoge respons aan de prijs die je kon winnen of aan het natuurlijke engagement van taalleraars? Wij vermoeden een combinatie van de twee.

In elk geval, wij zijn tevreden met de hoge respons, want dat leverde relevante resultaten op voor elk onderdeel van de enquête. Jullie beperkten je trouwens niet tot het netjes invullen van de meerkeuzevragen, jullie hebben ook de open velden gretig ingevuld. Dat leverde waardevolle commentaren en frisse ideeën op. Een aantal daarvan zijn al uitgewerkt, denk aan Radio Taalblad.

En taalblad.be wordt nog steeds verder ontwikkeld. Het moet een echt begrip worden in de wereld van NT2. Tips, ideeën, suggesties...zijn nog steeds zeer welkom. Je kan ze ons bezorgen via de contactpagina

Echt waar?!

Met dit boek leer je dagelijkse woordenschat met ludieke nieuwsberichten, taalspelletjes, spreekwoorden...


Bestel rechtstreeks via e-mail, we leveren het boek thuis zonder kosten!

Lees meer

ABK Bank

ADVERTENTIE

ABK bank: praat met hen voor een zorgeloze toekomst.

Lees meer

NT2-Kalender

uitspraak_NederlandsElke dag een beetje Nederlands oefenen in het nieuwe jaar.

Bestel

Boetiek

uitspraak_NederlandsOnze selectie van grammatica- en oefenboeken, leesboeken en ander materiaal om (thuis) Nederlands te oefenen.

Naar de boetiek

De leesstraat


Leuke verhalen lezen in het Nederlands en zo je woordenschat verhogen, met de boeken van De leesstraat.

Meer info en bestellen.

Zoeken - Disclaimer - Contact - Over Taalblad - Sitemap - Colofon