Postbode bezorgt nog maar twee keer per week brieven

Postbode bezorgt nog maar twee keer per week brieven

16 January 2020 Off By admin

Vanaf maart 2020 zal je niet meer elke dag brieven van de postbode krijgen. Want de postbode zal maar twee keer per week bij je langskomen om gewone brieven in je brievenbus te steken. Voor dringende brieven en pakketjes komt de postbode wel nog elke dag.

Het Belgische postbedrijf Bpost wil op die manier aan de nieuwe verwachtingen van de klanten beantwoorden. Want als je een dringende boodschap voor iemand hebt, stuur je die waarschijnlijk via whatsapp, e-mail of een sms.

Het is dus niet meer nodig om een gewone brief zo snel te bezorgen. Dat mag gerust een dag extra duren vooraleer hij aankomt, vindt Bpost.

Wil je dat je brief toch snel aankomt bij de bestemmeling? Dan moet je hem frankeren met een prior-postzegel. Dan komt je brief al aan de dag nadat je hem hebt verstuurd. Want de postbode zal wel elke dag dringende brieven blijven bezorgen.

De postbode zal ook pakketten, kranten en magazines elke dag blijven bezorgen. Als je een pakket verstuurt met bpost, zal dat pakket dus ook aankomen de dag nadat je het verstuurt.

Bpost moet minder en minder brieven bezorgen. De laatste vijf jaar daalde het aantal verstuurde brieven met 20 procent. Dat komt natuurlijk doordat mensen meer elektronisch communiceren: via e-mail of via berichten of apps op de telefoon. 

Mensen kopen wel meer via webshops. Daardoor moet Bpost wél meer pakjes bezorgen. Het aantal bezorgde pakjes steeg zelfs 20 procent in één jaar tijd!

Interactieve video! Kijk, luister goed en vul de vragen in. Succes!